Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ονοματολογία;


Ονοματολογία;

Ο Μάριος, Ο Γιαννής, η Ιωάννα και ο Δημήτρης έχουν ένα οικόπεδο και θέλουν να κτίσουν ένα κτίριο για να στεγαστούν.
Κάθονται λοιπόν και συμφωνούν στους χώρους που πρέπει να συμπεριλαμβάνει αυτό το κτίριο. 4 Υπνοδωμάτια,  χώρους υγιεινής, σαλόνια, κουζίνα, γραφεία κ.λπ. Θέλουν αυτό το κτίριο να είναι θερμομονωτικό και ηχομονωτικό, να έχει αλεξικέραυνα και αλεξίσφαιρα παράθυρα, να είναι αντισεισμικό και πλήρως θωρακισμένο με συστήματα συναγερμού. Συμφωνούν και στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
Ο Μάριος θέλει αυτό το κτίριο να είναι διώροφο. Ο γιαννής θέλει το κτίριο να είναι με ανυψωμένα δωμάτια ώστε το υπόστεγο να χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Η Ιωάννα λέει δεν με πειράζει Φτάνει να είμαστε μαζί και το κτίριο να έχει μέσα ανθώνες και έξω κήπους. Ο Δημήτρης Θέλει το κτίριο να είναι μονώροφο με γυρτές ταράτσες. Στην επιμονή του Μάριου συμφωνούν ότι το κτίριο θα είναι διώροφο, αλλά ο Δημήτρης διαφωνεί γι’ αυτό στο διώροφο βάζουν αστερίσκο που παραπέμπει στη διαφωνία του Δημήτρη. Για να μπορέσουν να προχωρήσουν λένε δεν πειράζει το δυώροφο είναι μια ονοματολογία.
Φωνάζουν τον αρχιτέκτονα και του αναθέτουν να σχεδιάσει το κτίριο.
Ο αρχιτέκτονας ρωτά πως θέλουν να είναι διαμορφωμένοι οι χώροι. Οι τρεις λένε:Θέλουμε ένα διώροφο με τα υπνοδωμάτια και τους χώρους υγιεινής στον πάνω όροφο και τα σαλόνια, την κουζίνα και τα γραφεία στο ισόγειο.
Ο Δημήτρης λέει εγώ έβαλα αστερίσκο ότι διαφωνώ. Θέλω μονώροφο κτίριο και να είναι όλα στο ίδιο επίπεδο χωρίς σκαλιά και ράμπες.
Ο αρχιτέκτονας έχει ένα σοβαρό πρόβλημα να επιλύσει πώς να σχεδιάσει ένα σπίτι που να είναι ταυτόχρονα διώροφο και μονώροφο.
Ζητείται αν κάποιος γνωρίζει τη λύση να μας την πει, για να μπορέσει να γίνει ένα τέτοιο κτίριο.
Εκτός και αν όλοι συμφωνούν Στο μονώροφο κτίριο αλλά να φαίνεται ως διώροφο.

2 σχόλια:

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Σιερετώ!

Καλός ο παραλληλισμός. Ευτυχώς που εν ανήκω τζιαι γιω στην παρέα γιατί τα αστερούθκια ήταν να' ταν παραπάνω: θέλω έναν ισόγειο με όροφο τζιαι δκυο πατώματα, με στέγην τζιαι πλάκαν, η στέγη να εν μουττερή τζιαι ίσια ταυτόχρονα, με ανθώνες μέσα έξω τζιαι ρούφ γκάρντεν, πολλά πάρκινγκ να μας κανούν ούλλους τζιια πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Να μεν ξιάσω: Το οικόπεδον που διατίθεται χωρεί ένα σπιτούϊν του σιήλλου μόνο! Άτε ο/η αρχιτέκτονας να τα καταφέρει!

Σολιάτης είπε...

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα ....τζιαι της Σμύρνης ..τζιαι του , σε καλοσορίζω στο χώρο μου, shαίρουμαι που συμφωνούμε. Διαβάζω τα σχόλια σου σε άλλα ιστολόγια και μου φαίνεσαι άτομο με ανοιχτά μυαλά. Που ξέρεις μπορεί να βρεθούν συνταγματολόγοι, διεθνολόγοι τζαι δεν ξέρω τζαι γιώ ποιί αρμόδιοι στο μέλλον, που να έβρουν τζαι να δημιουργήσουν ένα κράτος ενιαίο, ομόσπονδο, τζαι συνομόσπονδο, με διζονική, πολυπεριφεριακή, προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Τότε θα ΄σχεδιαστεί και το σπίτι που θέλεις από ένα βραβευμένο αρχιτέχτονα.