Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

ΔΗΚΟ παιχνίδια εξουσίας
Είναι κόμμα αρχών λένε το ΔΗΚΟ, είναι; Θα ήθελαν συνεργασία με τα κόμματα του (ενδιάμεσου χώρου ή χορού) διότι λένε έχουν παρόμοιες θέσεις. Έτσι κάθισαν και επεξεργάστηκαν την πολιτική διακήρυξη με τους αστερίσκους. Υπήρχε όμως μια προϋπόθεση, να ηγηθεί αυτού του μετώπου ένα άτομο από το ΔΗΚΟ διαφορετικά ξιπαίζουν. Ταυτόχρονα έλεγαν πως ήθελαν εκλογές ενός γύρου και τούτο θα επιτυγχανόταν με τη συνεργασία με ένα από τα μεγάλα κόμματα, για να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση στον δεύτερο γύρω των εκλογών να μη ξέρουν με ποιόν θα παν και ποιόν θ’ αφήσουν και χωρίς να έχουν ουσιαστική συμμετοχή στην διαμόρφωση του προγράμματος. Βέβαια λένε πως το ΔΗΚΟ σαν κόμμα του κέντρου μπορεί άνετα να συνεργάζεται και με τη δεξιά και με την αριστερά (φτάνει να είναι στην κυβέρνηση), τώρα πως γίνεται να μπορούν να συνεργάζονται και με νεοφιλελεύθερες πολιτικές (που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και με πολιτικές που έχουν στόχο ένα πιο κοινωνικό κράτος, μόνο αυτοί καταλαβαίνουν. Αν βέβαια τους ρωτήσει κανείς αν είναι σοσιαλιστές  (αφού εντάχτηκαν στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα), θα απαντήσουν ναι αλλά είμαστε και δημοκράτες (τώρα αν κατανοούν τι λένε ή ρίχνουν διάφορους πολιτικούς ορισμούς για να είναι πάντα μέσα δεν ξέρω).
Τελικά απέκλεισαν το ΑΚΕΛ διότι αν κατάλαβα καλά δεν συμφωνούν με τις θέσεις του για το κυπριακό και την οικονομία ή και διότι νομίζουν πως θα χάσουν και τότε δεν θα είναι στην κυβέρνηση και δεν νοείται το ΔΗΚΟ να είναι εκτός κυβέρνησης (υπουργεία είναι αυτά καιάλλες υψηλές θέσεις). Βρήκαν όμως πως συμφωνούν με τον συναγερμό στα θέματα οικονομίας (είναι οι θέσεις του συναγερμού κεντρώες; Ή οι θέσεις του ΔΗΚΟ νεοφιλελεύθερες;) και στο κυπριακό άραγε με ποια θέση του (ΔΗ)ΣΥ και του Αναστασιάδη συμφωνούν; Με τη χαλαρή ομοσπονδία (σύγχρονη εκδοχή, αποκεντρωμένη ομοσπονδία), ή μήπως με την πρόσφατη διαπίστωση Αναστασιάδη πως  η δ.δ.ο. είναι ξεπερασμένη και πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τις θέσεις μας με τα νέα δεδομένα (ποια είναι αυτά;) και για να συναντήσει ο Αναστασιάδης τους αντιομοσπονδιακούς, σε μια συμμαχία με ή χωρίς αστερίσκους; Ή μήπως βολεύουν και οι δυό απόψεις διότι στην ουσία είναι η εξουσία και το καθαρό ελληνικό κράτος έστω και στη μισή Κύπρο έστω και σε μια γειτονιά, φτάνει να κυβερνά ο πρίγκιπας και οι δούκες του κοινωνικό-οικονομικού κατεστημένου που ενδιαφέρει; Σκέφτονται βέβαια και την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, αλλά αυτό είναι δύσκολο, διότι το πιο πιθανό είναι να μην περάσουν στον δεύτερο γύρω και τότε ο διαμοιρασμός της εξουσίας δεν θα γίνει αρκετά καλά. Με τον Λιλήκα (ο οποίος θέλει να εκφράσει τον ενδιάμεσο; Χώρο) που συμφωνούν αλλά διαφωνούν δεν τον εμπιστεύονται διότι δεν είναι αξιόπιστός λένε, (ενώ ο Αναστασιάδης είναι αξιόπιστος, αντιστασιακός, καταδικάζει και το πραξικόπημα απερίφραστα στα λόγια, εξαρτάται με ποιους μιλά!). Αν πεις οι ΕΥΡΩΚΟ(ΤΕΣ) ήταν υπέρμαχοι του Λιλύκα και τώρα που τον πρότεινε η ΕΔΕΚ σκέφτουνται να παν με τον Αναστασιάδη (οι μισοί).
Ο Λιλήκας όταν οι εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα τον έφεραν να έχει επαφές πότε με ΕΔΕΚ και πότε με ΔΗΚΟ για να αναλάβει την ηγεσία αυτών των κομμάτων και να ηγηθεί ενός κοινού μετώπου, έλεγε πως δεν τον εκφράζει αυτός ο χώρος και δεν τον ενδιαφέρει, αυτός ανήκει στην αριστερά και ο χρόνος θα το δείξει. Μας το έδειξε.
Βέβαια όλοι έχουν ένα κοινό στόχο, που τους ενώνει, να φύγει το ΑΚΕΛ από την κυβέρνηση και να περάσουν εκείνες τις πολιτικές που θα εξυπηρετήσουν αυτούς που τάχτηκαν να εκπροσωπούν.

2 σχόλια:

ενωτικη αριστερα κυπρου είπε...

Το ακελ εξυπηρετει το κεφαλαιο.μονο στην προεδρια καταστροφκια ξεθαρρεψε το κεφαλαιο και γαμησε εμας τους φτωχους.ουδενα ελεγχο εκανε ο χριστοφκιας.δαμαι το ακελ και απολυσε κοσμο που τις εταιρειες του.τουλαχιστον εσυ εισαι βολεμενος για αυτο λες μεγαλα ψευδολογια.ειδετε το κομμα να αιραιωνει στο μισο περιπου της δυναμης του και χρειαζεστε ψηφον.για αυτο και θα ερθουν 200 000 συριοι.ειδα ταβιβλιαρια τους στην υπηρεσια εκλογων σε μεγαλες κασιες .πηενε τζαμαι καθε παρασκευην.θα τα φκαλ εξω στην φορα τουτα να δω τι θα πεις εσυ και το λαθροκομμα σου

Ανώνυμος είπε...

Τι αριστερα ενώνεις δεν εκατάλαβα.