Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!!!

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

Άρχισαν να στέλνουν στους πολίτες τον φόρο κατόχου. Ο πραξικοπηματίας Σωκράτης Χάσικος, σε απάντηση του σε σχετική ερώτηση στον ΑΣΤΡΑ είπε: Τι είναι €50; Τίποτε. Γι’ αυτόν βέβαια δεν είναι τίποτε. Όμως η φορολογία αυτή δεν είναι €50 όπως καθησυχαστικά έλεγε ο (υπ. Εσωτερικών), αλλά 0,6% (αν δεν κάνω λάθος) πάνω στην εκτιμημένη αξία της περιουσίας με τιμές του 1980. Δηλαδή ένα σπίτι αν έχει εκτιμηθεί €40.000, ο φόρος που θα επιβληθεί στον ιδιοκτήτη θα είναι €240. Μερικοί γνωστοί μου που τους στάλθηκε η φορολογία μου είπαν ποσά: €230, €500, €700.
Να θυμίσω πως το νομοσχέδιο για την περιουσία που κατάθεσε η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια προνοούσε να εξαιρείται η πρώτη κατοικία αξίας μέχρι €300000, όπως επίσης είναι και η πρόταση του ΑΚΕΛ.
Να σημειώσω πως για ένα μεγάλο μέρος των μισθωτών εργαζόμενων πριν 2 περίπου χρόνια παγιοποιήθηκαν οι μισθοί και η Α.Τ.Α. Στη συνέχεια επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά, μειώσεις μισθών και προβλέπονται νέες μειώσεις μισθών.
Ποιος υποστηριχτής της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας μπορεί να μας απαντήσει πόσο δίκιο είναι, και πόσο συμβάλει στην ευημερία του λαού, ένας άνθρωπος που κατάφερε να κτίσει ένα σπίτι (ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολυτελές) και που πολύ πιθανόν να το χρωστά και που έχει ένα μισθό γύρω στα €1000 ή μπορεί να είναι άνεργος, να του επιβάλλεται φόρος κατόχου €200-300 , για να καλυφτεί το χρέος που δημιούργησαν οι τράπεζες με την αγορά ελληνικών ομολόγων, με την αλόγιστη επέκταση των τραπεζών, με την αγορά προβληματικών τραπεζών και ενσωματώνοντας τις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, με το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα ή καλύτερα το χάρισμα τους και φόρτωμα για δεύτερη φορά 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στον  κυπριακό λαό κ.λπ.

Να σημειώσω επίσης πως όσοι κατοικούμε σε δήμους πληρώνουμε φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας ο οποίος είναι 1,5 τοις χιλίοις πάνω στην εκτιμημένη αξία του 1980 και έρχεται τώρα επί πλέον ο φόρος κατόχου.
Φτάνει πια να δεχόμαστε με απάθεια ότι αποφασίσει η συναγερμική κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της. Φτάνει πια στα μέτρα που οδηγούν στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Είναι καιρός να αντιδράσουμε!

Εγώ αυτή την φορολογία δεν θα την πληρώσω και καλώ όσους έχουν σπίτι κάτω των €300000 να μην πληρώσουν. Ας δημιουργηθεί ένα κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ως αντίδραση στη κλοπή που πραγματοποιείται σε βάρος των εργαζομένων, για να πληρώσουν τις απάτες των τραπεζιτών και της πλουτοκρατίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να θυμήσω ότι στο Μνημόνιο που συμφώνησε το Νοέμβριο του 2012 ο Δημήτρης Χριστόφιας με την Τρόϊκα ΔΕΝ εξαιρείτω η πρώτη κατοικία.

Να θυμήσω επίσης ότι στο προσχέδιο που είχε ετοιμάσει η Τρόϊκα, περιλαμβανόταν πρόνοια για ΕΞΑΙΡΕΣΗ της πρώτης κατοικίας, την οποία πρόνοια αφαίρεσε η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια μέσα από τη "σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα".

ΜΕΤΑ την αλλαγή εξουσίας, το ΑΚΕΛ θυμήθηκε την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας, γιατί δεν την έβαλε μέσα στο συμφωνηθέν τότε Μνημόνιο;

Σύντροφε, σόρρυ αλλά με ξένο κώλο γίνομαι κι εγώ πουτάνα!

Σολιάτης είπε...

Εν τζαι να κάμνουμεν συζήτηση πάνω σε ότι σκεφτεί ο καθένας να γράψει. Η κυβέρνηση Δημήτρη χριστόφια κατάθεσε τουλάχιστον 3 φορές το νομοσχέδιο για την ακίνητη περιουσία, με τη πρώτη κατοικία αξίας κάτω των €300000 να είναι εκτός. Τώρα αυτά που γράφεις που τα είδες μόνο εσύ ξέρεις.