Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Θρησκευτικά για (έλληνες) Χριστιανούς.

2 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Σολιάτη,

Η “ιστορία” του Αυνάν περιλαμβάνεται στο βιβλίο Γενεσις, της Παλαιάς Διαθήκης, δηλ. της Μυθολογίας των Εβραίων. [Να σημειώσω ότι η Βίβλος είναι γεμάτη με ιστορίες αίματος, σεξ και απληστίας κι αρπαγής]... Πάντως η συγκεκριμένη ιστορία όπως περιγράφεται στα εδάφια που παρατίθενται στο post στο οποίο ΜΑΣ παρέπεμψες ουδόλως δικαιολογούν τη προέλευση του όρου «αυνανισμός» από τον Αυνάν και τί γινόταν [ή έκαμνε] όταν συνουσιαζόταν με την πρώην νύφη του, την γυναίκα του σκοτωμένου από τον Θεό αδελφού του. [Και φονιάς ο Θεός;]... Τι έκαμνεν, λοιπόν, ο Αυνάν; «...όταν έκανε έρωτα με την γυναίκα του αδελφού του, εκσπερμάτωσε στην γη...», δηλ. πριν να εκσπερματώσει μέσα στην γυναίκα αποτραβιόταν κι έχυνε στη γη... Δηλ. χρησιμοποιούσε ως προφυλακτική μέθοδο (από μια τυχόν εγκυμοσύνη) τη διακεκομμένη συνουσία. Πώς κατέληξαν τότε ότι ο Αυνάν μαλακιζόταν [εξ ου και ο όρος «αυνανισμός»] οι πάνσοφοι ερμηνευτές της Βίβλου; Άγνωσται αι σκέψεις του Κυρίου, θα μας πουν; Μια παρόμοια ιστορία με αιμομικτικά μάλιστα στοιχεία υπάρχει και με τον Λοτ και τις κόρες του. Περιγραφή και ανάλυση των δύο ιστοριών κάμνω στο ανέκδοτο [μέχρι τώρα] σύγγραμμα μου “Βι(β)λικές Ιστορίες” ή “Ιστορίες αίματος και πάθους από τη Βίβλο”
Τέλος να σημειώσω ότι διακρίνω στον συγγραφέα του κειμένου που παράθεσες [τον/την Navi] ένα πουριτανισμό και μια συντηρητικότητα, ή έστω μια διαστρεβλωμένη ή/και θρησκευτική άποψη για το τι εστί αυνανισμός ... Λέει κάπου χαρακτηριστικά: «“Μαλάκας” ονομάζεται ο ανίκανος να κάνει έρωτα με γυναίκα λόγω ατολμίας και γι αυτό καταφεύγει στην αυτοϊκανοποίηση». Είναι απλώς λόγω ατολμίας που κάποιος καταφεύγει στην μαλακία;

Σολιάτης είπε...

Σύντροφε Aneforiwn, Δεχτά τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σου. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα θρησκευτικά σοβαρά διότι δεν έβρισκα καμιά λογική εξήγηση στις αντιλήψεις αυτές.
Ο λόγος που έβαλα αυτή την ανάρτηση είναι για να δείξω σ’ αυτούς που παριστάνουν τους (έλληνες Χριστιανούς) πως οι μονοθεϊστές από την αρχή στόχευσαν τις περιοχές που επικρατούσε ο ελληνικός πολιτισμός και τον ίδιο τον ελληνικό πολιτισμό.
Όσο για τον μαλάκα νομίζω πως είναι ψυχολογικό και ζήτημα οργανικό..