Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΚΚΚ-ΑΚΕΛ+ 88

ΚΚΚ-ΑΚΕΛ+ 88 χρόνια ζωής και δράσης.
Οργάνωσε την εργατική τάξη, πάλεψε ενάντια στην αποικιοκρατία, αντιτάχθηκε στη διχοτόμηση της Κύπρου και την ένταξη της στον στρατιωτικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ, αγωνίστηκε για μια σωστή και βιώσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος, αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και την ελευθερία..
Αγωνίστηκε και αγωνίζεται για την εκδημοκρατικοποίηση της παιδείας και την δωρεάν παροχή της σε όλους.
Πάλεψε και συνεχίζει να επιδιώκει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού.
Είναι υπέρ της διατήρησης των ημικρατικών οργανισμών ως κοινωφελών υπηρεσιών, που είναι σημαντικοί και ως προς την κρατική ασφάλεια.
Το ΑΚΕΛ έθεσε την σφραγίδα του στο 8ωρο, στην ΑΤΑ, στις κοινωνικές ασφαλίσεις, στην συνεταιριστική οικονομία, τον συνεργατισμό.
Στα πλαίσια της ΕΕ παλεύει για διεύρυνση της δημοκρατίας, για περισσότερες εξουσίες στο ευρωκοινοβούλιο, για δικαιότερη κατανομή του πλούτου, για κοινωνική πρόνοια, για κοινωνικό κράτος, για την αποδοχή της διαφορετικότητας (θρησκευτικής, φυλετικής, χρώματος, σωματικών και πνευματικών χαρακτηριστικών και σεξουαλικής ταυτότητας).
Έχουν και οι άλλες πολιτικές παρατάξεις τις ίδιες θέσεις; Αγωνίζονται και οι άλλες πολιτικές παρατάξεις για τους ίδιους στόχους;
Το ΑΚΕΛ αντιστέκεται και αγωνίζεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, της πολιτικές λιτότητας, των μνημονίων, που οδηγούν τους λαούς στην φτώχεια, την ανεργία την μιζέρια, οι άλλες παρατάξεις τι κάνουν; Είναι λοιπόν όλοι το ίδιο; Αφού το ΑΚΕΛ είναι διαφορετικό, έχει διαφορετική πολιτική-ιδεολογική φιλοσοφία και πολιτική πρακτική και δράση , πως τότε με τη λογική κάποιων όλοι είναι το ίδιο;
Στις εκλογές της 25 Μάρτη το ΑΚΕΛ πρέπει να βγει ισχυρό με στήριγμα τον λαό, για να μπορεί να αντιστέκεται, να διεκδικεί και να κερδίζει για τον λαό, για την Κύπρο.
Ψηφίζουμε ΑΚΕΛ διότι θέλουμε μια Ευρώπη διαφορετική και απαραίτητο βήμα για τον σκοπό αυτό είναι η αλλαγή του ισοζυγίου των πολιτικών δυνάμεων στο ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: