Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Προδοσία 1974, παράδοση της μισής Κύπρου.


20 Ιούλη 1974 ώρα 5:30π.μ.
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του εγκλήματος κατά της Κύπρο από τον στρατιωτικό συνασπισμό του θανάτου το ΝΑΤΟ.
Αφού στις 15 Ιούλη η αμερικανοκίνητη χούντα της Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΟΚΑβ έδωσαν την αφορμή που χρόνια υπομονετικά περίμενε η Τουρκία, πραγματοποιώντας το πραξικόπημα και την ένοπλη κατάλυση της δημοκρατίας.
Η αφορμή δεν δόθηκε εν αγνοία της Τουρκίας. Η εισβολή δεν αποφασίστηκε, προετοιμάστηκε και εκτελέστηκε μέσα σε 5 μέρες. Πραξικόπημα και εισβολή προετοιμάζονταν σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται στους φακέλους των κοινοβουλίων Ελλάδας και Κύπρου, μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι είχαν εμπλοκή, αμερικανών αξιωματούχων και άλλων, ακόμα και στα βιβλία αυτού που σήμερα επιχειρεί στα πλαίσια της προσπάθειας για αθώωση του ΝΑΤΟ και επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΣΣΔ, στον Μακάριο και την αριστερά, ώστε ο κυπριακός λαός να δεχτεί χωρίς αντιστάσεις την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει την Κύπρο στον συνασπισμό εκείνο που σχεδίασε την παράδοση της μισής χώρας μας στην Τουρκία, κ’ έτσι να ολοκληρώσει το έργο που ανάλαβε να εκτελέσει η ΕΟΚΑβ. Η υποθήκευση της χώρας μας στις πολυεθνικές και τους οργανισμούς των, δεν είναι άσχετη με τους γενικότερους σχεδιασμούς του στρατιωτικού συνασπισμού που εξασφαλίζει πεδία κερδοφορίας των πολυεθνικών εταιριών.
Ο λαός που ξεχνά την ιστορία του, δεν βγάζει τα αναγκαία συμπεράσματα απ’ αυτή, είναι καταδικασμένος να ξαναζήσει  τις τραγωδίες που πέρασε.
Γιατί να ξεχάσουμε και πώς να ξεχάσουμε, γιατί να συγχωρήσουμε και πώς να συγχωρήσουμε, πώς να μην αγανακτούμε και πώς να μη νιώθουμε αηδία, εμείς που ζήσαμε το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος-τούρκικης εισβολής, αντί να ακούσουμε συγνώμη, βλέπουμε σήμερα να ολοκληρώνεται το έγκλημα, αυτοί που έπρεπε να ντρέπονται για τις επιλογές και τη δράση τους, να είναι στην εξουσία, να μας κυβερνούν και να βγάζουν λόγους στις μαύρες επετείους και στα μνημόσυνα των θυμάτων, ποιοι; Αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ευθύνονται για την προδοσία και των πολιτικών που την συντηρούν μέχρι τις μέρες μας.

3 σχόλια:

Σολιάτης είπε...

Αφού δεν με αφήνει να κάνω τη διόρθωση στο κείμενο το κάνω εδώ: Πραξικόπημα και εισβολή προετοιμάζονταν από τις αρχές της άνοιξης

Aceras Anthropophorum είπε...

σε μερικά χρόνια όλες οι επαίτιοι για λόγους οικονομίας θα αντικατασταθούν με μίαν στες 11 ιουλίου

Σολιάτης είπε...

Φίλε Aceras Anthropophorum, νομίζω πως θα έχουμε ακόμα μια την πρώτη Απρίλη, ίσως και τις 4 Ιούλη για να γιορτάζουν την μέρα των αφεντικών τους.