Πέραν από όσα επιχειρήματα εκφράστηκαν από τα ράδια και τις τηλεοράσεις, που δείχνουν το λανθασμένο της απόφασης της πλειοψηφίας της βουλής π.χ. ότι η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής του κράτους ασκείται από την κυβέρνηση και όχι από την βουλή. Η προσπάθεια ενόψει εκλογών να φανεί ότι το ΑΚΕΛ είναι απομονωμένο κ.λπ. Υπάρχουν και οι λόγοι ουσίας, οι νομοτέλειες που διέπουν το κεφαλαιοκρατικό σύστημα. Η παγκόσμια αστική τάξη έχει τον πολίτικο-στρατιωτικό της οργανισμό τη βορειοατλαντική συμμαχία (ΝΑΤΟ). Ο Συνασπισμός για την ειρήνη είναι η ασπίδα αλλά και το επιθετικό όπλο της παγκόσμιας κεφαλαιοκρατίας.
Η αστική τάξη της Κύπρου με πολιτικό εκφραστεί της κυρίως τον Συναγερμό, μας πούλησε κατ’ αρχήν το παραμύθι ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, επειδή είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε υποχρεωμένοι να ενταχθούμε σ’ αυτόν τον οργανισμό επειδή τάχατες είναι θεσμός της ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως πιο παλιά μας πουλούσαν το παραμύθι ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ιδιωτικοποιήσουμε τους ημικρατικούς οργανισμούς. Στόχος λοιπόν της κυπριακής αστικής τάξης είναι να βρει στήριξη και να κάνει της συμμαχίες της με τη διεθνή αστική τάξη, όπως συμβαίνει στην εξέλιξη του κεφαλαιοκρατικού συστήματος. Άλλωστε δεν το κρύβουν, αντίθετα είναι θέση τους για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.
Δεν σκέφτονται τον ρόλο που έπαιξε το ΝΑΤΟ στην τραγωδία του τόπου μας; Απ’ ότι φαίνεται τα συμφέροντα τους είναι ταυτισμένα ή υποταγμένα στα γενικότερα συμφέροντα του ΝΑΤΟ. Να θυμίσω πως ο Γεώργιος Αβέρωφ είπε, ότι οι συμφωνίες του 1960 ήταν ενταγμένες στα πλαίσια των συμφερόντων του ΝΑΤΟ. Και κάποιοι εδώ στην Κύπρο πίεζαν τον πρόεδρο Μακάριο να τις υπογράψει.
Το ΔΗΚΟ και κύρια η ΕΔΕΚ κατηγορούν τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια ότι ακολουθεί πολιτική καλού παιδιού έναντι των αγγλοαμερικάνων. Γιατί θέλουν να μας εντάξουν στον οργανισμό, συνεταιρισμός για την ειρήνη, δηλαδή στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ. Συνειδητοποιούν τι κάνουν; Εξήγησαν στον κόσμο ότι θα στέλλει τα παιδιά του να επιβάλουν την τάξη (της Κεφαλαιοκρατίας) χτες στη Γιουγκοσλαβία, τώρα στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, αύριο στην Κορέα, τη Συρία, την Κίνα ίσως, την Ινδία, ή όπου αλλού επιβάλλουν τα οικονομικά συμφέροντα της διεθνούς πλουτοκρατίας. Και μη μου πείτε πως η Κύπρος θα επηρεάζει τις αποφάσεις ή θα την ρωτούν αν αποδέχεται τις αποφάσεις.
Πόσα χρόνια κρατεί η ειρήνη που επέβαλαν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ; Από τον καιρό που τους επέβαλαν την ειρήνη και τη δημοκρατική τάξη, ευημερούν και κάνουν ακόμα και εξαγωγή την ευημερία. Γιατί σκοτώνονται τα παιδιά των άγγλων, των αμερικανών, των Γερμανών, και των άλλων στο Ιράκ, το Αφγανιστάν; Για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης; Γιατί να σκοτώνονται τα παιδιά της Κύπρου αύριο στην Ινδία για παράδειγμα;
Εκεί θα δέχεται ο Ομήρου οι κύπριοι να έχουν διοικήτή Τούρκο;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου