Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΨΗΦΙΖΩ ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τις πιο κάτω σκέψεις μου, σκόπευα να τις καταγράψω αργότερα, όμως αφού διαβάζω συζητήσεις σε ιστολογία με το θέμα αυτό (αναπτύσσεται μια καλή συζήτηση στο ιστολόγιο  http://www.aneforiwn.blogspot.com/  στην ανάρτηση 29 αν και με παρεμβολές παρασίτων), αποφάσισα λοιπόν ν’ ασχοληθώ τώρα.
Είμαι εργαζόμενος και αντιμετωπίζω τις εκλογές σαν ένα μέρος του ταξικού αγώνα, είναι μια ταξική μάχη. Το πώς θα είναι η σύνθεση της βουλής είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί αφού οι αποφάσεις της βουλής αφορούν τη ζωή μας. Αλλιώς θα είναι η αντιμετώπιση των διαφόρων ζητημάτων αν η πλειοψηφία της βουλής είναι τα αστικά κόμματα και διαφορετικά θα αντιμετωπιστούν αν  το κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα των εργαζομένων έχει μια πολύ σημαντική παρουσία κι’ ακόμα καλύτερα αν έχει την πλειοψηφία.
Το ΑΚΕΛ με τη δράση και τους αγώνες του σε όλους τους τομείς που αφορούν τη ζωή μας από της ίδρυσης του (ΚΚΚ) μέχρι σήμερα, ΟΡΓΆΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΤΆΞΗ, με την καθημερινή επαφή των μελών και στελεχών του με το λαό,αφουγκράζεται και παίρνει τα μηνύματα από τον κόσμο. Έτσι καθιερώθηκε το ΑΚΕΛ να είναι το κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα των κυπρίων εργαζομένων.
Οι θέσεις και απόψεις του ΑΚΕΛ στοχεύουν στην εξηπυρέτηση των εργαζομένων και των μη προνομιούχων. Η Στάση και δράση του ΑΚΕΛ στα διάφορα ζητήματα καθορίζεται από τις συνεδριακές αποφάσεις που όποιος  ενδιαφέρεται μπορεί να τις βρει και να τις μελετήσει.
Στο κυπριακό επιδιώκει την επανένωση της Κύπρου με βάση τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, την οποία ανάλυσε στα μέλη του πιο παλιά άλλα και πρόσφατα και είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έκανε κάτι τέτοιο.
Αυτοί που με αστική συνείδηση χαρακτηρίζουν το ΑΚΕΛ ως μη αριστερό κόμμα, επειδή δεν προχωρεί σε μια καθαρά αριστερή πολιτική ή σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, ας προβληματιστούν τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση μέσα σε τέτοιες συνθήκες τοπικές και διεθνείς. Το να είναι κάποιος αριστερός ή και  μαρξιστής δεν είναι μια ταμπέλα έχει κάπιο περιεχόμενο. Ο καθένας που αυτοπροσδιορίζεται σαν αριστερός δεν σημαίνει και πως είναι. Διότι έτσι μπορεί να μας προκύψει και ο Λευτέρης αριστερός.
Στον αγώνα για επανένωση και απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή, λύση του κυπριακού με την μόνη εφικτή λύση που να ενώνει την πατρίδα μας, θέλουμε συμμάχους, συνοδοιπόρους που ν’ αγκαλιάζουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι του πολιτικού σκηνικού και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Γι’ αυτό το ΑΚΕΛ βαδίζει στις βουλευτικές εκλογές με τις δυνάμεις εκείνες που συμφωνούν και επιδιώκουν τη λύση που θέλει και το κόμμα, καθώς επίσης αποδέχονται και τις θέσεις του κόμματος πάνω στα διάφορα κοινωνικό-οικονομικά ζητήματα.
Όσον αφορά το σοσιαλιστικό προσανατολισμό του ΑΚΕΛ και πως τον αντιλαμβάνεται όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει από το ΑΚΕΛ το βιβλίο η δική μας αντίληψη για το σοσιαλισμό.
Οι στόχοι που θέτει το αριστερό κίνημα πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψη τους αντικειμενικούς και υποκειμενικούς παράγοντες και τη διεθνή κατάσταση, αν θέλει να πετυχένει όσο το δυνατό καλύτερα τους στόχους αυτούς. Αν βγαίνουμε με αριστερή φρασεολογία και φαινομενικά επαναστατική δράση αλλά δεν λαμβάνουμε υπ’ όψητον περίγυρο, αυτό που θα πετύχουμε είναι την απομόνωση και το κτύπημα του κινήματος, οδηγώντας το σοσιαλιστικό όραμα στην καταβαράθρωση.
Ο αριστερός ψηφοφόρος πρέπει να ενεργήσει ώστε να  μειώσει την κυριαρχία της αστικής τάξης και της πολιτικής της έκφρασης του κόμματος ή των κομμάτων της δεξιάς, όπως αυτά και αν εμφανίζονται, όποιον μανδύα και αν ενδύονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στην προκειμένη περίπτωση στη βουλή. Ο αριστερός ψηφοφόρος πρέπει να ενεργεί ώστε να περιορίσει τη βλακεία και να θέσει τους πολιτικάντηδες που  την εκφράζουν εκτός βουλής. Να θέσει εκτός βουλής τους (πολιτικούς) της ατάκας, της προσωπικής προβολής, του θεατρινισμού  και της καρεκλολατρίας.

Σαν εργαζόμενος λοιπόν γιατί να ψηφίσω αστικό κόμμα;
Σαν εργαζόμενος γιατί να απέχω τη στιγμή που κάποιοι άλλοι με τη ψήφο τους θ’ αποφασίσουν; (και για μένα)
Γιατί τη στιγμή που τα εργατικά κεκτημένα, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων η αριστερά και η κυβέρνηση της οποίας ηγείται, δέχονται επίθεση με κάθε τρόπο από την αστική τάξη και τους συνοδοιπόρους της,να κρατήσω στάση ουδετερότητας;
ΨΗΦΙΖΩ λοιπόν ανεπιφύλακτα ΑΚΕΛ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣγια να ενισχύσω στη βουλή το κόμμα των εργαζομένων. Για να μείνει ανοικτός ο δρόμος της ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ της ΚΥΠΡΟΥ, της ειρήνης και του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: