Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

η προστασία του ΕΛΑΜ

Επαρεξηγήσαμεν την Ελευθερία.
Ελευθερία σημαίνει να κάνει και να λέει ο καθένας ότι του κατεβεί;
Κατ’ αρχήν η Ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.
Από πότε είναι ο καθένας ελεύθερος να βρίζει και ιδιαίτερα τον θεσμό του προέδρου;
Ακούσαμε πολιτικούς και κόμματα της δεξιάς να χαρακτηρίζουν παιδιά (εν μωρά τζαι εν ηξέρουν τι λαλούν τζαι τι κάμνουν) και να δικαιολογούν τα μέλη του ΕΛΑΜ που εξέφρασαν υβρίστηκα συνθήματα κατά του προέδρου της δημοκρατίας.
Δηλαδή αυτοί οι πολιτικοί δε διστάζουν μπροστά σε τίποτεπροκειμένου να πάρουν μερικούς ψήφους και μάλιστα από φασίστες; Δεν πρέπει μια κοινωνία να έχει κάποιους ηθικούς κανόνες; Δεν πρέπει να διαπαιδαγωγούμε με τη στάση και τις συμπεριφορές μας και πρώτα απ’ όλους αυτοί που είναι δημόσια πρόσωπα;
Κάποιοι μας είπαν πως φασισμός υπήρχε τη δεκαετία του 1940 και αυτό πέρασε, τώρα δεν υπάρχει φασισμός. Δηλαδή ήταν μόδα και πέρασε;
Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο αντικομμουνισμός, ο μη σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών, ο στόχος για ανατροπή της δημοκρατίας και ξυλοδαρμός εν στολή και παρατάξει όσων δεν τους αρέσουν  τι είναι; Αν αφήσουμε τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα οργανωμένες που θα οδηγηθούμε; Ο φασισμός δεν είναι μόδα για να περάσει είναι (ιδεολογία), πολιτική, νοοτροπία και πρακτική.
Λέμε πως η κατάσταση θυμίζει την προπραξικοπηματική περίοδο, νομίζω πως υπάρχει μια ποιοτική διαφορά προς το χειρότερο. Η ΕΟΚΑβ ήταν οργάνωση της άκρας δεξιάς ομως δεν είχε τα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα το ΕΛΑΜ.
Μια κοινωνία που έχει υποστεί τις τραγικές συνέπειες της ανοησίας, της προδοσίας, του  φασιστικού πραξικοπήματος και της τούρκικης εισβολής, οφείλει να διαπαιδαγώγει αλλά και να τιμωρεί τα μέλη της όταν χρειάζεται, ώστε να προστατευτεί από παρόμοιες καταστάσεις που την οδήγησαν στην καταστροφή.
(Αλλά κόρονος κορόνου φκάλλει μάτι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: