Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Δεν θα τα βάψω μαύρα!

Η πολιτική των συνεργασιών είναι καλή και πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις. Η συνεργασία όμως πρέπει να έχει ένα περιεχόμενο στο οποίο να υπάρχουν συγκλήσεις στους κυριότερους τομείς της ζωής. Πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρχει συναντίληψη στο κυπριακό και την οικονομία.
Η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ κατά καιρούς έδωσε αρκετά θετικά στον τόπο, όμως είχε και αρνητικά που δεν είναι της ώρας.
Τα τρία Χρόνια αυτής της διακυβέρνησης η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ήταν χρήσιμη παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες του ΔΗΚΟ σε κάποιες περιπτώσεις ή Μέρους του ΔΗΚΟ να διαφωνεί σε όλα σχεδόν. Νομίζω πως η κύρια διαφωνία είναι  στο κυπριακό και από μέρους της δεξιάς του ΔΗΚΟ και στην οικονομία.
Είναι όμως δύσκολο και αντιπαραγωγικό κάθε λίγο το ένα μέρος της διακυβέρνησης να θέτει ζητήματα ή όρους, να αντιπολιτεύεται πιο πολύ και από την αντιπολίτευση, να υποσκάπτει την κυβέρνηση και να απειλεί σε κάθε δυσκολία ότι θα αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση του τόπου.
Παρ’ όλο λοιπόν που θα ήταν καλύτερα να συνεχιζόταν η συνεργασία με περισσότερη ομοφωνία και συγκλήσεις στα κυριότερα ζητήματα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και όχι τυχαία, εγώ αντικρίζω θετικά αυτή την εξέλιξή και εισηγούμαι ο πρόεδρος να στελεχώσει την κυβέρνηση με υπουργούς από τους χώρους εκείνους που συμπορεύονται μαζί του αυτά τα τρία χρόνια, ώστε να δώσει ένα κυβερνητικό σχήμα με περισσότερες συγκλήσεις και κοινούς στόχους που είναι και το κύριο ζητούμενο. Διότι αν δεν υπάρχει ομοφωνία στους στόχους η σύγκρουση θα είναι   καθημερινή.
Είναι πια κατανοητό ότι η αντιπολίτευση μεγαλώνει και η αντιπαράθεση θα είναι συνεχής και θα οξύνεται καθώς (πλησιάζουν) οι εκλογές του 2013.
Θα αντέξουμε όμως και θα δώσουμε τη μάχη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Για να πάρουμε την κοινωνία μπροστά.
Η κυβέρνηση πρέπει με τόλμη να κάνει τις αναγκαίες αλλαγές, σταθερά να επιμείνει στη λύσητου κυπριακού και ο λαός βλέποντας  αποτελέσματα θα συνεχίσει να την στηρίζει.

5 σχόλια:

δημοκρατικη αριστερα κυπρου είπε...

το τρομοκρατικο ακελ,.ενωθηκε μτην ακροδεξια εναντια στον μακαριο αποκαλωντας τον φασιστα.μετα ελεγε τον μακαριο ηγετη.μετα στηριξε κληριδη στα μεταπραξικοπημα.σημερα ο χριστοφιας καπηλευεται τον μακαριο λες και στο προεδρικο τοτε εμενε ο εζεκιας.ολοι ξερουμε οτι το πραξικοπημα σχεδιαστηκε απο την χουντα και το ακελ. ωστε σημερα το ακελ το οποιο δν εκανε τιποτα στο πραξικοπημα σημερα να το καπηλευεται αι να λεει οτι ταχα αντισταθηκε και να αποκαλει τις πραγματικες δημοκρατικες δυναμεις του τοπου φασιστες.ενω ξερουμε οτι κατα την εισβολη οι τουρκοι ηξεραν ολα τα ονοματα αξιωαματικων στρατιτωτων που μενει ο καθενας.το ακελ εδινε στοιχεια στον εχθρο μεσω των λιγων αξιωματικων που ειχε η κυπρος στην εθνικη φρουρα.ο εζεκιας θεαθηκε να συνομιλει με τον ντενκτας στην επαυλη του και να παραδιδει μια μεγαλη ματσα φκελους.

Σολιάτης είπε...

(δημοκρατικη αριστερα ) Αν γράψεις στη γλώσσα σου μπορεί να καταλάβω καλύτερα. Απ' ότι κατάλαβα είσαι εκτός θέματος . Είναι καλά να ψάξεις τα πράγματα διότι έχεις λάθος εντυπώσεις.

παπασούζας είπε...

Εἶμαι εἰκόνα τῆς δόξας Σου ἂν καὶ φέρω σημάδια τῆς ἁμαρτίας. Λυπήσου τὸ πλάσμα Σου Δέσποτα καὶ καθάρισέ το μὲ τὴν εὐσπλαχνία Σου. Δῶσε μου τὴν πατρίδα ποὺ ποθῶ κάνοντάς με ξανὰ πολίτη τοῦ Παραδείσου.

Ἀνάπαυσε ὁ Θεὸς τὸν δοῦλο Σου καὶ τοποθέτησέ τον στὸν Παράδεισο ὅπου βρίσκονται χοροὶ τῶν Ἁγίων καὶ οἱ δίκαιοι θὰ λάμψουν ὡς φωστῆρες.
Ἀνάπαυσε τὸν δοῦλον Σου Δημήτριον, παραβλέποντας ὅλα τὰ ἁμαρτήματα του.
Ἀνάπαυσε ὁ Θεὸς τὸν δοῦλο Σου Δημήτριο καὶ τοποθέτησέ τον στὸν Παράδεισο ὅπου βρίσκονται χοροὶ τῶν Ἁγίων καὶ οἱ δίκαιοι θὰ λάμψουν ὡς φωστῆρες.
Μαζὶ μὲ τοὺς Ἁγίους ἀνάπαυσε Χριστὲ τὴν ψυχὴ τοῦ δούλου Σου Δημήτριου, ἐκεῖ ποὺ δὲν ὑπάρχει πόνος ἢ λύπη ἢ στεναγμός, ἀλλὰ μόνο ζωὴ ἀτελείωτη.

gamiste to fonia xristofia!
Κοντός ψαλμός αλληλούια !!!!

Σολιάτης είπε...

Ο καθένας με τον πόνο του. Εν τάξη το έβαλες σ' όλα τα blog. Με καμνεις πολλές σούζες διότι σούζουνται τα μυαλά σου.

Ανώνυμος είπε...

paint it black, by rolling stones
http://www.youtube.com/watch?v=n1zBG2TEjn4&feature=related