Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Δικτατορία της βουλής;

Η αστική δημοκρατία στηρίζεται στο κοινοβούλιο και κατ’ επέκταση στα κόμματα. Ο ρόλος του κοινοβουλίου στην Κύπρο είναι να νομοθετεί και να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία.
Μετά την προσπάθεια που έκαναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σ’ ένα βαθμό το πέτυχαν, να καταστήσουν τη βουλή κυβερνώσα (ένας ρόλος που δεν της ανήκει), τώρα αποφάσισαν να καταργήσουν και τα’ αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου. Δηλαδή στην ουσία καταργείται η συλλογική διαπραγμάτευση. Αν στο μέλλον δηλαδή τα αποτελέσματα μιας συλλογικής διαπραγμάτευσης δεν αρέσουν σε μια ευκαιριακή πλειοψηφία, θα μπορεί να μην τα δέχεται και να νομοθετεί διαφορετικά.
Ο θεσμός που για τόσα χρόνια διασφάλισε την εργατική ειρήνη και ένας τρόπος που οι κοινωνικοί εταίροι έθεταν τα αιτήματα τους και διαβουλεύονταν για να φτάσουν σε συμφωνία κι’ αυτή η συμφωνία τους δέσμευε, τώρα τίθεται εν αμφιβόλω.
Ο συναγερμός και το ΔΗΚΟ δια των Ν. Αναστασιάδη και Ν. Παπαδόπουλου, μας είπαν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κρατικοί και όχι κυβερνητικοί υπάλληλοι και διερωτήθηκαν γιατί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν ακολούθησαν την συμφωνία των κομμάτων με τον πρόεδρο και ζητούν από τα κόμματα να σεβαστούν την συμφωνία συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον πρόεδρο. Ναι κύριοι αλλά εργοδότης τους ή ο άμεσα υπεύθυνος αρμόδιος για τα εργασιακά τους ζητήματα είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, με την οποία θα διαβουλευτούν για να επιλύσουν τυχόν διαφορές και προβλήματα.
Έχει αμφισβητηθεί ο ρόλος των συνδικάτων ως τρόπος οργάνωσης και μέσο διεκδίκησης των εργαζομένων. Δηλαδή το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές, αυτό που επιδιώκουν είναι το κτύπημα του εργατικού κινήματος και των οργανώσεων του.
Τελικά που μας οδηγούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Σε δικτατορία της βουλής;
Ας σκεφτεί ο καθένας από μας πόσο πίσω θα μας πάρει αν αυτή η τακτική των κομμάτων που εκφράζουν την πλουτοκρατία περάσει και πόσο μας συμφέρει να μείνουμε αμέτοχοι ή να μην αντιδράσουμε κρατώντας απόσταση από τα διαδραματιζόμενα απέχοντας από οργανωμένες δράσεις του εργατικού κινήματος.
Ας μην επιτρέψουμε να χαλάσουν ότι κτήστηκε με αγώνες σκληρούς, αιματηρούς, διώξεις φυλακίσεις κ.λπ. ενός αιώνα σχεδόν.
Θα πάμε από την αρχή;

7 σχόλια:

Μαραθεύτης είπε...

Σολιάτικο, εδώ Μαραθεύτης -ψεύτης - κλέφτης!!!

δεν είναι κυβερνώσα, αλλά ετσιθελώσα η βουλή. επιτακτική ανάγκη έλέω του ανίκανου και ανεπαρκή φονιά να κυβερνήσει τον τόπο.

Ε, ρε κάτι σφαλιάρες που θα πέσουν το Δεκέμβρη!!!
τι κρατικοί προυπολογισμοί, τι δημοτικές εκλογές!!!!

soliatis είπε...

(Μαραθεύτη) Ότι έχεις αντιδημοκρατική νοοτροπία φαίνεται και το ξέρουμε από προηγούμενες τοποθετήσεις.
Πότε, από πιο δικαστήριο και με πια στοιχεία δικάστηκε ο πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ και κρίθηκε ότι είναι φονιάς; Αν τόσο πολύ αντιπαθής τον πρόεδρο αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να του καταλογίζεις ότι νομίζεις.
Έχουμε δημοκρατία και η βουλή δεν γίνεται να είναι όπως το θέτεις ετσιθελώσα. Οι ομοϊδεάτες σου πήραν την εξουσία και τα αποτελέσματα τα ζούμε.
Για το ότι δεν θα περνά η κυβέρνηση εύκολα νομοσχέδια από τη βουλή αν αυτό σου αρέσει μπορείς να πανηγυρίζεις.
Δεν έγραψες όμως τίποτε γι’ αυτά που εγώ έθεσα, μπορείς να προβληματιστείς;

Μαραθεύτης είπε...

Σολιάτη ,
τα φιλαράκια σου από ΔΗΚΟ μεριά, καταψήφισαν αρκετά νομοσχέδια της Κυβέρνησης Καταστρόφια/Φονιά , όταν μάλιστα συγκυβερνούσαν με σας του ΑΚΕΛ. Θυμάσαι κάτι νομοσχέδια που φορολογούσαν τον πλούτο και τις εταιρίες , αλλά καταψηφίστηκαν από ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ?
Η μήπως τότε δεν καταργούσαν τη Δημοκρατία και το Συνδικαλισμό? Η είχατε ανάγκη το ΔΗΚΟ τότε?

Σολιάτη
προβληματίζομαι πάρα πολύ, αλλά με το ανίκανο και σταλινικό καθεστώς του Φονιά. Σκέφτομαι να το σκάσω προς τα κατεχόμενα και να ζητήσω πολιτικό άσυλο από τα φιλαράκια και αδέλφια σας τους τουρκοκύπριους.

Σολιάτη
Τις τελευταίες 50 μέρες έχει βουίξει όλη η Κύπρος από πληθώρα επίσημων εγγράφων που δηλούν την ενοχή του ΦΟΝΙΑ που τις πρώτες μέρες δήθεν δεν ήξερε !
Μήπως κατοικείς εκτός Κύπρου και ακόμη να φτάσουν τα ηχητικά κύματα της φονικής έκρηξης στα αυτιά σου ?

Ανώνυμος είπε...

Με την απόλυση των 51 εργαζομένων στο plus tv τι γίνεται ?
Έγραψαν ακόμη και την ΠΕΟ στα παλιά τους τα παπούτσια από ότι ακούεται.

Οι 51 απολυθέντες κουτσά στραβά κάπου αλλού θα βολευτούν για να βγάζουν το ψωμί τους.
Τώρα το ΑΚΕΛ θα εξαρτάται αποκλειστικά από το ΡΙΚ και τα αντίπαλα κανάλια για την προβολή των θέσεων του?
Χάσαμε κάποιες εκλογές και είπαμε ότι ένας από τους λόγους αποτυχίας ήταν ο πόλεμος από τα ΜΜΕ.
Φτιάξαμε το δικό μας ραδιοτηλεοπτικό σταθμό για να προβάλλονται οι θέσεις και οι γραμμές του κόμματος και το μόνο που καταφέραμε είναι να τον κλείσουμε τη στιγμή που τον έχουμε περισσότερο ανάγκη.
Που βαδίζουμε σύντροφοι?
Είμαστε η όχι το ⅓ του πληθυσμού?
Γιατί τόση αδιαφορία?
Γιατί επιτρέψαμε στο παπαδαριό και τους εκπροσώπους της εοκα β να έχουν συνολική τηλεθέαση πέραν του 85% ?
Από σήμερα δε βλέπω ΑΝΤ1, SIGMA και MEGA μέχρι το PLUS TV να πιάσει 34 plus!!!

Σολιάτης είπε...

(Μαραθεύτη), Η καταψηφίσει νομοσχεδίων (έστω και αν αυτά ήταν για την φορολόγηση του πλούτου, έστω και αν καταψηφίστηκαν από το τότε συνκυβερνών ΔΗΚΟ), αυτό δεν αμφισβητεί ούτε καταργεί την συλλογική διαπραγμάτευση, και είναι αυτό που σημειώνω και πρέπει οι εργαζόμενοι να μην αφήσουν να περάσει.
Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι αποσπασματικά και επιλεκτικά, δεν είναι ολόκληρη η εικόνα. Αν ήταν έτσι με τα πρώτα στοιχεία που παρουσιάζονταν στο δικαστήριο θα αποφάσιζαν και δεν θα χρειαζόταν να συνεχίζεται η διαδικασία. Και για το πραξικόπημα γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά ο συναγερμός είπε δεν δικάστηκε κανένας επομένως δεν υπάρχουν ένοχοι πραξικοπηματίες. Γι’ αυτό τους ανέδειξε στην ηγεσία του κόμματος, τους έβαλε στη βουλή, τους έκανε υπουργούς κ.λπ.
Αν θέλεις να πάεις στα κατεχόμενα στο καλό να ησυχάσουμε από ένα εμπαθή συνθηματολογώ.
Αν η διακυβέρνηση ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ήταν δικτατορικό καθεστώς όπως υπονοείς τότε δεν θα βρίζατε τον πρόεδρο με αυτό τον τρόπο και να μην έχετε συνέπειες. Αν ήταν δικτατορία του ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ δεν θα διαδήλωναν για τόσες μέρες έξω από το προεδρικό με υβριστικά συνθήματα και να μην τους λέει κανείς τίποτε.
Μη ξεχάσεις να φάεις εκμεκ κατεΪφι.

Σολιάτης είπε...

Ανώνυμε, 2 Σεπτεμβρίου 2011 3:32 μ.μ.
(Δεν έχει σημασία αλλά από τις ειδήσεις άκουσα για 34 εργαζόμενους).
Το PLUS ΔΕΝ ΑΝΉΚΕΙ στο ΑΚΕΛ αλά στον Αντρέα Σοφοκλέους.
Απ’ ότι ανακοινώθηκε θα γίνει συνάντηση της ΠΕΟ με το υπουργείο εργασίας το plus. Απ’ ότι κατάλαβα το plus δεν τήρησε τους κανόνες για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.
Εκτός από τις ειδήσεις που είναι κάπως διαφορετικές στο plus, κύρια οι δημοσιογράφοι δεν έχουν το στομφώδες ύφος όπως στα άλλα κανάλια, κατά τ’ άλλα τα προγράμματα του δεν έχουν τίποτε διαφορετικό από τα υπόλοιπα και δεν ταιριάζουν σ’ ένα προοδευτικό κανάλι. Για παράδειγμα χτες σχολίαζε την Μενεγάκη που κάνει διακοπές, και η οποία μπαίνει στη θάλασσα με λυμένα μαλλιά και βγαίνει με δεμένα και γυαλιά ήλιου. Έμενα πάντως δε με αφορά αλλά ούτε και κανένα σοβαρό άνθρωπο νομίζω.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ χρειάζεται βήμα στο τηλεοπτικό πεδίο για να παρουσιάζει τις θέσεις της όπως είναι και αναλυτικά, αλλά και για να δώσει προγράμματα κάποιου άλλου επιπέδου. Αυτό βέβαια στοιχίζει πολλά εκατομμύρια.
Η Κύπρος χρειάζεται ένα προοδευτικό κανάλι με άλλη εικόνα και άλλη φωνή.
Ο κόσμος της αριστεράς πρέπει να παίξει τον ρόλο του.

Μαραθεύτης είπε...

Σολιάτικο,
Διάβασε στο σημερινό Φιλελεύθερο ακόμα ένα απόσπασμα για τις ευθύνες του δικτάτορα και σφαγέα του Μαρί.
Πριν 2 χρόνια η Χαραυγή έγραφε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε με τον Σύριο ομόλογο του, κο Άσσαντ.
Συναντήθηκε επίσης με τους ομολόγους του Καντάφι, Μουμπάρακ και Τσιάβεζ.
Έτσι, Ακριβώς όπως τα έγραψε η χαραυγή έχουν τα πράματα. Όλοι οι πιο πάνω είναι ομόλογοι. Όλοι στυγνοί και αιμοσταγείς δικτάτορες!!!
Ξέρεις , ο καιρός έχει πάντα γυρίσματα. Σε λίγους μήνες η ΚΥΠ και η αστυνομία θα διοικούνται από άλλους. Και είναι τότε που θα νιώσετε τη δικτατορία σας.
Σύλληψη ατόμων γιατί διένεμαν φυλλάδια.
Σύλληψη οικογένειας δικηγόρου τα χαράματα
Χρήση βίας έξω από το προεδρικό τις πρώτες νύχτες μετά την έκρηξη.
Σύλληψη γυναίκας έξω από το σπίτι του ΦΟΝΙΑ γιατί μούντζωσε τον ανίκανο, θλιβερό , μοιραίο και κατάπτυστο ακατονόμαστο Σφαγέα της Κύπρου.