Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Εργάτες όλων των χωρών ενωθείτε

Στης ανάγκης τα θρανία και στης φτώχειας το σχολειό μάθαμε την κοινωνία και τον πόνο τον παλιό.
Γι’ αυτό: όπως και νάναι τούτη Γή θάμαι στην πρώτη τη γραμμή όπως και τώρα που είναι δίσεκτοι καιροί.
Διότι: αν δεν καώ εγώ αν δεν καείς εσύ αν δεν καούμε μείς, πως θέλεις να γενεί ν’ ανάψει πυρκαγιά, να φύγει νυχτιά, να λάμψει η νύχτα φως.
Γιατί: αρνιέμαι οι άλλοι να κρατάνε τα σχοινιά, αρνιέμαι να πνιγώ στη καταχνιά. Αρνιέμαι να έχω σκέψη που σωπαίνει να περιμένει μάταια τον καιρό.
Πάει να τελειώσει η καθορισμένη μέρα που τιμούμαι με απεργία, παρελάσεις και ομιλίες τους πρωτοπόρους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Δεν εξοφλήσαμε όμως με την οφειλόμενη τιμή της καθορισμένης μέρας. Έχουμε χρέος τους αγώνες για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά κάθε λογής που η πλουτοκρατία θέτει, για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, για την ελεύθερη παιδεία και άνοδο του πνευματικού επιπέδου του λαού, για πολιτιστική ανάπτυξη, για την υγεία και ένα ασφαλές μέλλον να τους συνεχίσουμε και με οργανωμένη πάλη να αγωνιστούμε για την δικαίωση τους.
Έχουμε μπροστά μας ένα καθήκον το οποίο πρέπει να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία αυτό τον μήνα. Πρέπει ο κάθε αριστερός να γίνει κανάλι σωστής πληροφόρησης και διάδοσης των θέσεων του κόμματος των εργαζομένων του ΑΚΕΛ. Οι θέσεις του ΑΚΕΛ πρέπει να φτάσουν και στο τελευταίο σπίτι. Η συσκότιση και η παραπληροφόρηση δεν πρέπει να περάσουν. Όπως δεν πρέπει να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές της δεξιάς και των συνοδοιπόρων της, που υπηρετούν το κεφάλαιο αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους οι οποίοι παράγουν τον πλούτο για να τον χαίρονται οι λίγοι.
Η ενίσχυση του ΑΚΕΛ και ανάδειξη του ως πρωταγωνιστική δύναμη και η στήριξη της κυβέρνησης της αριστεράς, είναι μεγάλης σημασίας για την διατήρηση και επέκταση του κοινωνικού κράτους καθώς και της πορείας του κυπριακού ζητήματος.

Μια οφειλόμενη τιμή και από μένα αυτή την μέρα των εργαζομένων, διότι δεν μπορούσε να περάσει έτσι χωρίς μιαν αναφορά. Είναι αντιληπτό πως ξεκίνησα με στοίχους από διάφορα επαναστατικά τραγούδια.

Σήμερα ίσως θα έπρεπε να γράψω για την συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στην Σκουριώτισσα και την πορεία στη νεκρή ζώνη μέχρι το νεκροταφείο του άγ. Γεωργίου Σολέας, καθώς και την συνεστίαση που ακολούθησε. Ίσως γίνει μιαν άλλη μέρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τον εργατη που λαλεις ειν τον τουρκο εργατη που εργοδοτουν οι ακελικοι μεγαλοφαγανες.οι δικοι μας εργατες ειναι ανεργοι.μας περιπαζαισεις ετσι?ποιος εν να ψηφισει ακελ ρε?ειστε η χειροτερη κυβερνηση.γιναμε παμφτωχοι με εσας και θελετε ψηφο αφου μας γαμησατε.μα ενομισετε ρε τουρκουθκια οτι με τα εγκαινια που καμνει ο αλλοδαπος σας προεδρος πιανετε ψηφο?ο λαος τιμωρει.ο λαος εξοντωνει οσους τον λενε φασιστα γιατι τολμα να μιλα.ο λαος χτυπα με τα οπλα τον κοκκινο φασισμο.τον ξενοφερο φασισμο που εχει εντολη απο την τουρκια να αφελληνισει την κυπρο και να την τουρκοποιησεικατω η επανενωση σας.καμια φιλια με τουρκο.ναι στην ελευθερια της κυπρου.εμεις οι προσφυγες θελουμε να παμε ολοι σπιτι μας.θελουμε κρατος οχι δυο κρατη που θελετε εσεις οι φασιστες να κανετε

ΣΟΛΙΑΤΗΣ είπε...

Παρ' όλο που θα έπρεπε να διαγράψω το πιο πάνω σχόλιο, όμως επειδή είναι η πρώτη φορά θα απαντήσω αλλά άλλη φορά δεν θα αφήσω σχόλια με βρυσιές.
Αν και στις ίδιες βρυσιές και παιδικές ανοησίες απάντησα και στο blog του Μιχάλη (πρέπει να είναι από το ίδιο άτομο).
Πρώτα μάθε να γράφεις ελληνικά για να καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις αφού το παίζεις έλληνας.
Αφού νομίζεις η ομοσπονδία θα σου στερήσει την επιστροφή στο σπίτι σου με ποιόν άλλο τρόπο νομίζεις πως θα επιστρέψεις; Η ΕυρωπαΪκή Ενωση έχει εκατομύρια άνεργους και όμως δεν την κυβερνά το ΑΚΕΛ ούτε δυνάμεις της αριστεράς άρα να ψάψεις αλλού τα αίτια. Αν ξέρεις να μου πεις και μένα πόσοι είναι αυτοί οι τουρκοκύπριοι που κρατούν τις δουλιές και τι είδους δουλειές είναι αυτές και πόσοι ελληνοκύπριοι ενδιαφέρονται γι' αυτές τις δουλείες; Ποιός θα ψηφίσει το ΑΚΕΛ θα το δεις στις 22 του Μάη. Και αν είσαι πρόσφυγας όπως γράφεις ποιούς θα ψηφίσεις αυτούς που σε έκαναν πρόσφυγα; και αν είσαι άνεργος θα ψηφίσεις αυτούς που εκπροσωπούν το κεφάλαιο; σκέψου πως τα διεθνή μονοπώλια προκαλούν κρίσεις για να έχουν φτηνό εργατικό δυναμικό.
Τέλος η Σφραγίδα του ΑΚΕΛ είναι σε όλες τις κατακτήσεις του κυπριακού λαού: Οκτάωρο, κοινωνικές ασφαλίσεις, ΑΤΑ, άδειες, καλύτερες συνθήκες δουλειάς κλπ. Το ΑΚΕΛ ούτε καπετανάτα είχε ούτε πραξικόπημα έκανε για να παραδώσει τη μισή Κύπρο στην τουρκία.