Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Τοπική αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος του (ΔΗ)ΣΥ Ν. Αναστασιάδης είπε ότι η δημαρχία του Αντρέα Χρίστου (ΑΚΕΛ) στη Λεμεσό κρίνεται καλή και εκφράζοντας προσωπική άποψη , είπε πως θα μπορούσε ο συναγερμός να τον στηρίξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές αν δεν είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ.
Αφού οι συναγερμικοί ηγέτες των ραδίων και των τηλεοράσεων συμπεριλαμβανομένου του Ν. Αναστασιάδη μας λένε πως δεν έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με το ΑΚΕΛ γιατί θέλει ο Ν. Αναστασιάδης να είναι ο Αντρέας Χρίστου ανεξάρτητος για να τον υποστηρίξει; Τι θα αλλάξει;
Κι αφού η δημαρχία του σημερινού Δημάρχου είναι καλή, έστω κι αν εκλέγεικε με το ΑΚΕΛ, τώρα πιο θα είναι το πρόβλημα αν είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ; Θα χαλάσει; Και η επόμενη περίοδος δε θα είναι καλή; Ή μήπως αν είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ θα έχουν κάποιον καλύτερο;
Κόλπα συναγερμικά!

Εφτα κοινότητες θα μετεξελιχτούν μετά τα χτεσινά δημοψηφίσματα σε δήμους. Έτσι η τοπική αυτοδιοίκηση και στις περιοχές αυτές θα αναβαθμιστεί. Θα έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης και οι τοπικές αρχές θα μπορούν να ασκούν στις περιοχές τους πιο ανεξάρτητη εξουσία. Γι’ αυτό χρειάζεται οι ψηφοφόροι με την καθοριστική τους ψήφο να εκλέξουν τέτοιες τοπικές αρχές με ήθος, να έχουν ενδιαφέρον πραγματικό για τα κοινά, κύρια να έχουν τις ικανότητες για να μπορέσουν να βοηθήσουν τους δήμους τους να αναπτυχθούν ορθολογικά, οικολογικά και να ασκήσουν πάνω απ’ όλα χρηστή διοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός εσωτερικών κάνει πολύ καλό έργο όσον αφορά την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι μια από τις τομές που επιχειρεί να πραγματοποιήσει  η κυβέρνηση στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της κυπριακής κοινωνίας.
Η αποκέντρωση είναι ανάπτυξη της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: