Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Για τις κουβέντες του αέρα

Ο Νίκος Αναστασιάδης μετά από το υστερικό του ξέσπασμα, προσπάθησε να πείσει το κοπάδι του (διότι άλλους δεν πείθει), ότι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ έχει υποστήριξη μόνο από ευρωπαίους κομμουνιστές. Καλά, τους κοροϊδεύει; Και αυτοί κοροϊδεύονται; Η καγκελάριος της Γερμανίας δεν είναι από  το δικό του κόμμα; Οι ευρωπαίοι ηγέτες της Ε.Ε. είναι κομμουνιστές; Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος είναι κομμουνιστές; Ο Ομήρου και ο Παπαδάκης βέβαια δεν καταλάβουν απ’  αυτά. Αν του πεις για τους Ρώσσους θα σου πει ότι αυτοί μιλούν ρώσικα όπως τον Χριστόφια γι’ αυτό τον στηρίζουν.
Και να έχεις και τον (OSR) να γράφει λόγους επαναστατικούς αποστειρωμένους από κάθε μικρόβιο δεξιάς παρέκκλισης, να γράφει για αόριστες επαναστάσεις. Τέτοιες επαναστάσεις κάνω 10 την ημέρα. Αυτό που δεν γράφει είναι τις θέσεις του πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου . Ποιες είναι οι απαντήσεις στις διάφορες προκλήσεις και ποιες οι συνέπειες; Όταν προτείνεις επαναστάσεις λαμβάνεις υπ’ όψη και τις συνθήκες τοπικές και διεθνείς.
Με το να επιτίθεσαι ενάντια στην οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και την πολιτική της έκφραση και μάλιστα με ψέματα π.χ. ότι το ΑΚΕΛ στο καταστατικό του λέει  πως τελικός του στόχος είναι η διατήρηση του καπιταλιστικού συστήματος και πολλά άλλα σε διάφορα κείμενα, αυτό είναι υπηρεσία στη δεξιά και την αστική τάξη. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ποιο κόμμα στήριξε τους εργαζόμενους και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις; Επανάσταση είναι θεωρία και πράξη στην καθημερινότητα και σε όλους τους τομείς της ζωής. Επειδή κάποιοι οπαδικά ανήκουν στην αριστερά (υποστηριχτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) αυτό δεν σημαίνει πως το ΑΚΕΛ δεν κάνει ιδεολογική-πολιτική δουλειά. Όπως και για το κυπριακό 2 φορές έκανε σεμινάριο για την ομοσπονδία, κάτι που άλλοι οι οποίοι μας το παίζουν και οπαδοί της λύσεις πότε δεν ανέλυσαν ούτε καν το συζήτησαν με τα μέλη και τους οπαδούς τους.
Η εξωθεσμική αριστερά στήριξε την κυβέρνηση της αριστεράς επειδή κατάλαβε που στόχευε η συντονισμένη επίθεση της δεξιάς και των συνοδοιπόρων τηςκαι την αντίδραση του κοινωνικό-οικονομικού κατεστημένου στις τομές που προσπαθεί να επιφέρει η κυβέρνηση της αριστεράς και βέβαια εν γνώσει μας προβαίνουμε στις διάφορες συμμαχίες που ξέρουμε πως δεν θα μας ακολουθήσουν μέχρι το τέλος, αλλά είναι αναγκαίες για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων που για να επιλυθούν χρειάζεται η η απαραίτητη πλειοψηφία. Αλλά και είναι αναγκαίες στις σημερινες συνθήκες  που υπάρχουν στην Κύπρο. Όσο για τις ειρωνείες για την προεδρία, λειτουργούμε με βάση το σύνταγμα και την πραγματικότητα με βάση την οποία κανένα κόμμα από μόνο του δεν εκλέγει πρόεδρο. Βέβαια αυτό σύμφωνα με τους (αναρχικούς) δεν είναι επαναστατικό, Πάντως εμείς δεν θα αυτοκτονήσουμε.
Ναι όσο σε διαβάζουμε (OSR) περισσότερο πιστεύουμε πως οι θέσεις, οι πολιτικές και τακτικές του ΑΚΕΛ είναι σωστές και εξυπηρετούν τον κυπριακό λαό.

7 σχόλια:

νεος είπε...

Σολιάτη νομίζω χτυπάς κέντρο με το γραπτό σου σήμερα.
"Εζητήθηκε" πολλές φορές που την κυπριακή αριστερά να αυτοκτονήσει ή καλύτερα να θυσιαστεί ολοκληρωτικά τζιαι να αδειάσει τη γωνιά στους αντιπάλους της.

Με την ίδια λογική, θα έπρεπε οι φίλοι *τύπου οσρ* να κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι δεν έκαμε ένοπλη αντίσταση κατά του Γρίβα που ήταν η εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ στον τόπο.

Αλλά κουβέντα για τον *αγώνα*...

Τουναντίον, αν ππέσει κουβέντα κάμνουν τζιαι κριτική γιατί δεν συμμετείχε στο φιάσκο της ΕΟΚΑ...

Εν έκαμεν τάχα αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα...

Ε, όσο τζιαι να προσπαθούν κάποιοι, τα εθνικιστικά τους σύνδρομα τζιαι καταβολές, εν κρύφκουνται...

zep είπε...

Εγιω παντως εσταματησα να τον δκιαβαζω :D

Οποτε θωρειτε οσρ, scroll down

Ανώνυμος είπε...

ρε κοπέλια δαμέ σύσσωμη η εξωθεσμική αριστερά (με εξαίρεση 2-3 μιτσιούς που τους αρέσκουν τα συνθήματα) έχουν τον κλασμένο τον οσρ, τζιαι έρκεστε μερικοί της θεσμικής αριστεράς να του διάτε υπόσταση με λινκς τζιαι διαλόγους;

Ανώνυμος είπε...

τζιαι έννεν θέμα "θέσεων" τούτον. ούτεν καν λόγω της τραμπούκικης του συμπεριφοράς. εν βασικά θέμα λογικής. ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να λαμβάνει υπόψη ένα τύπο σαν τον οσρ;

Σολιατης είπε...

Σας καλωσορίζω στο ιστολόγιο μου.
Φίλε Νέε, πολύ καλά συμφωνώ. Για κάποιους ότι και αν κάνει το ΑΚΕΛ θα είναι λάθος.
Για τους άλλους σχολιαστές: πολλές φορές σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεται να απαντά κανείς σε τέτοιου είδους κείμενα, όμως επειδή όταν γράφονται συνέχεια αυτά τα πράγματα και στηρίζονται πάνω σε λάθος εντυπώσεις ή το χειρότερο σε ψέματα και αυτά διαβάζονται χωρίς απαντήσεις, σιγά-σιγα περνούν στον κόσμο ως να είναι η αλήθεια, έτσι νομίζω πως κάποια ζητήματα πρέπει να μπαίνουν στη θέση τους, να δίνονται απαντήσεις για να καλλιεργείται και η πραγματηκότηταστον κόσμο. Πάντως μετά από μερικά κείμενα του (OSR) που διάβασα κατάλαβα περί τίνος πρόκειται και τώρα πολύ σπάνια διαβάζω αναρτήσεις του, διότι δεν έχω ώρα να χάνω.

Ανώνυμος είπε...

,xlcjlkdj,n n nm nklcl/sknn nknslkkv/lvkkv/l

Ανώνυμος είπε...

just testing